De Limburgse Jagers, Militaire Band - Welkom op onze website

Welkom op de website van Thei en Gertie Franken en Joey
Blaasmuziek, BlasMusik, Windmusic
Kerkrade Nederland
Ga naar de inhoud

De Limburgse Jagers, Militaire Band

Nederlands
Bron: Limburgse Jagers pagina.

De eerste Commandant, de zeer traditioneel ingestelde Kolonel Antoni, nam ook hier het initiatief om in 1951 een muziekkorps op te richten, het nadien zo befaamde Tamboer-en Fanfarekorps Limburgse Jagers uit Roermond en later Venlo. Dat kon putten uit de grote schare muzikanten van de Limburgse en Brabantse muziekgezelschappen, waarvan de dienstplichtigen maar al te graag hun diensttijd wilden vervullen met hun hobby, muziek. In dit item geven we niet alleen aandacht aan dit korps maar ook aan de zogenoemde Halve-maanblazerskorpsen en het Fanfarekorps in Seedorf. Aan het Reunieorkerst Limburgse Jagers is een ander blok gewijd. Aan bod komen vele muziekdragers, van EP, LP, Music cassette tot CD's en DVD's
TAMBOER -EN FANFAREKORPS LIMBURGSE JAGERS
Het Tamboer- en Fanfarekorps Limburgse Jagers was samengesteld uit  drie beroepskrachten en dienstplichtigen, veelal afkomstig uit de Limburgse Harmonie- en Fanfarewereld. Het Korps was immens populair door de vele concerten, rondgang door steden en taptoe’s . Deelname aan het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar eerste prijzen werden behaald, maar ook  radio-optredens en de Limburgse Jager Mars, deelname aan Taptoe Delft , NATO Musikfest der Nationen in Mönchengladbach zijn enkele activiteiten van het Korps. Bijzonder waren ook de optredens in La Courtine in midden-Frankrijk in de periode 1959-1964, als Nederlandse troepen daar in de zomermaanden oefenden. Helaas in 1967 werd, ondanks groot protest in Limburg, het Korps door bezuinigingen ontbonden.

REGIMENTSMARS
Bij de oprichting van het Regiment, dat voorkomt uit het 2e, 6e en 11e Regiment Infanterie , werd de bekende Manoeuvremars van kapelmeester P.A.Stenz van het 6e Regiment als Defileermars per Landmachtorder aan het Regiment toegewezen. Echter, de in 1958 gecomponeerde en van tekst voorziene Limburgse Jagermars  van de muziekinstructeur Sergeant-majoor Jochems werd weldra de meest populaire mars. Hij wordt bij vele gelegenheden uitgevoerd en meegezongen door de aanwezigen (oud )leden en actief dienenden, maar ook in het “Limburgse” door de bevolking.

Tekst van het limburgse Jagerslied:

Wij zijn van ’t Regiment, ’t welk is genoemd de Limburgse Jagers
Van ons embleem Symbool van kracht , zijn wij heel fiere dragers
Wij marcheren door de straten, van ons mooie Limburgse land
En zijn trots hierin te mogen dienen, voor Koning en ’t Vaderland
Fanfarekorps 1990 in Vaals met Elnt Hendriks, Sgt maj Schoonhoven en Tamboer Maitre Vonk
Deze filmbeelden zijn van de NATO Taptoe in Kaiserslautern in Duitsland
Terug naar de inhoud